G7 не буде змінювати цінову стелю на російську нафту – Reuters

Читать на русском
Велика сімка дійшла висновку, що стеля цін дозволяє не лише обмежити доходи росії, а й працює на підтримку стабільності енергетичного ринку.
Фото: Reuters

Країни «Великої сімки» збережуть ліміт цін на російську нафту на рівні 60 доларів за барель, незважаючи на зростання світових цін на сиру нафту.

Про це у понеділок, 17 квітня, повідомило видання Reuters.

Експорт російської нафти морським шляхом знизився на чверть – ЗМІЧерез становлення стелі цін на російську нафту її експорт знизився на чверть. У країни-агресора продовжують купувати нафту невелика кількість країн.

Неназваний представник G7 заявив, що коаліція країн ухвалила рішення залишити стелю цін на такому рівні, щоб зменшити здатність кремля фінансувати війну проти України.

«Велика сімка» також дійшла висновку, що стеля цін дозволяє не лише обмежити доходи росії, а й працює на підтримку стабільності енергетичного ринку.

Зазначається, що країни G7 також планують активізувати зусилля боротьби з ухиленням від обмеження цін і санкцій, накладених на рф, включаючи використання шахрайських схем.

Нагадаємо, на початку лютого «Велика сімка» та Австралія погодили дві стелі цін на російські нафтопродукти – одну для нафтопродуктів «преміум-класу», таких як дизельне паливо, гас і бензин, та друга для «дисконтного класу», таких як мазут та нафта .

Раніше фінський Центр досліджень у галузі енергетики та чистого повітря розповів, скільки росія щодня втрачає грошей через встановлення граничної ціни на нафту та нафтопродукти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: