У росії розповіли, яку дадуть відповідь на введення стелі цін на нафту

Читать на русском
Поставки нафти з рф  в країни, що підтримали стелю цін на російську нафту, будуть заборонені. Але росії доведеться скоротити видобуток.
Фото: Коммерсантъ

Росія заборонить постачання нафти та нафтопродуктів до країн, які вимагатимуть дотримання стелі цін.

Про заходи у відповідь розповів віцепрем'єр рф Олександр Новак, повідомляють російські ЗМІ.

У ЄС згодні тимчасово обмежити ціни на газ на рівні 180 євро – BloombergЄвропейські країни все ж таки досягли угоди щодо обмеження цін на природний газ на рівні 180 євро.

«У рамках цього указу — заборона на постачання нафти та нафтопродуктів у ті країни та тим юридичним особам, які вимагатимуть відповідності в контрактах стелі цін, яку запровадив Євросоюз», – заявив Новак в інтерв'ю телеканалу «Росія 24».

Однак у зв'язку з цим рішення росії, можливо, доведеться скоротити видобуток нафти – на 5-7% на початку наступного року.

«Тому ми готові йти на зниження часткового видобутку, на початку наступного року ми можемо скоротити десь на 500–700 тис. барелів на добу. Це для нас приблизно 5-7%», – додав російський урядовець.

Нагадаємо, 5 грудня набуло чинності ембарго на морські постачання російської нафти до країн Євросоюзу, а також обмеження цін на російську нафту, яку перевозять морем.

Росія, за інформацією ЗМІ, розглядала три варіанти заходів у відповідь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: