Які країни цього року імпортували найбільше російського викопного палива

Читать на русском

Експорт енергоносіїв завжди був головною статтею російського експорту та державного бюджету. Саме експортом газу путін намагався шантажувати Європу, і саме щодо цього сектора економіки було найважче запровадити санкції. Проте Захід зміг накласти низку обмежень на постачання нафти та газу, і тепер росія змушена шукати нові ринку для збуту своєї продукції. Які країни стали найбільшими імпортерами російського викопного палива цього року – на інфографіці «Слово і діло».

Китай у першому півріччі став найбільшим імпортером російського викопного палива. Які країни ще імпортували і яку суму – на інфографіці.
Імпорт російських енергоресурсівСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Найбільшим клієнтом росії з купівлі викопного палива є Китай: цього року сума імпорту склала 28,7 млрд доларів, майже все це нафта.

На другому місці Євросоюз, який імпортував з росії викопного палива на 17,869 млрд доларів: нафта – 10,874 млрд і газу на 6,995 млрд.

Вартість імпорту російського викопного палива Індією в першому півріччі склала 16,071 млрд доларів: нафта – 13,608 млрд і вугілля – 2,463 млрд доларів.

Туреччина цього року купила у росії викопного палива на 12,126 млрд доларів: нафта – 7,795 млрд, газ – 2,965 млрд, вугілля – 1,666 млрд.

Об'єднані Арабські Емірати у першому півріччі купили у росії нафти на 2,353 млрд доларів. Вартість імпорту Південною Кореєю становила 2,220 млрд доларів: нафта – 0,540 млрд, газ – 0,374 млрд, вугілля – 1,306 млрд.

Інші країни – Словаччина, Угорщина, Японія, Сінгапур, Бельгія, Бразилія, Саудівська Аравія, Іспанія, Єгипет, Нідерланди, Болгарія, Малайзія, Італія та Чехія – цього року імпортували з росії викопного палива на суму від 1 до 2 млрд доларів. Здебільшого це була нафта.

Нагадаємо, як скоротилося споживання газу в Євросоюзі цього опалювального сезону, можна дізнатися з інфографіки «Слово і діло».

Крім цього, ми писали, скільки бурого та кам'яного вугілля ЄС споживав протягом останніх 20 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: