Прем'єр Румунії пояснив, чому країна не запускає процес навчання пілотів на F-16

Читать на русском
Уряд Румунії поки не може розпочати процес навчання українських пілотів на винищувачах F-16 через бюрократичну тяганину. Про це заявив прем'єр-міністр країни Марчел Чолаку.
Фото: AP

Уряд Румунії поки не може розпочати процес навчання українських пілотів на винищувачах F-16 через бюрократичну тяганину.

Про це повідомив прем’єр-міністр країни Марчел Чолаку, його цитує Financial Times.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, процес не можуть запустити через те, що союзники ще не підготували всі необхідні документи.

«Я чекаю на оформлення документів (для навчання пілотів – ред.) у найближчі кілька днів, і це остання перешкода», – розповів Чолаку.

Румунський прем'єр-міністр також зазначив, що всі логістичні питання вже вирішено.

Нагадаємо, підготовка українських пілотів на американських F-16 уже розпочалася. Навчання українських пілотів відбуватиметься у Британії, Нідерландах, Данії, Румунії, Швеції та США.

Раніше міністр оборони розповів, коли Україна зможе отримати перші F-16. А у Повітряних силах назвали кількість винищувачів, яка потрібна Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: