Конгрес США готує річний пакет допомоги Україні на $50-$100 млрд – ЗМІ

Читать на русском
Сенатори Сполучених Штатів з обох політичних партій планують ухвалити щорічний пакет допомоги Україні в розмірі від 50 до 100 мільярдів доларів.
volynnews.com

Сенатори США від обох партій хочуть найближчими тижнями прийняти щорічний пакет допомоги Україні роміром від 50 до 100 млрд доларів.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

Як зазначається, проукраїнські сенатори від обох партій, схвильовані потрясіннями в Палаті представників, кажуть, що хочуть швидко прийняти річний пакет допомоги для зруйнованої війною країни, який значно перевищує суму допомоги, яку просив президент Байден.

Сенатори від обох партій заявили виданню, що бачать більше сенсу в одному великому пакеті, аніж в кількох менших. Це, по-перше, «додасть Україні відчуття впевненості», а по-друге, це буде краще «з політичної точки зору».

Відповідний пакет можуть затвердити у період між 16 жовтня, коли Сенат повернеться з канікул, і 17 листопада, що є датою закінчення поточного законопроєкту про тимчасові витрати.

Повідомляється, що американські сенатори висловили обмежений оптимізм щодо прийняття пакета. Розмір його наразі ще обговорюється. Відомо, що сенатор-республіканець Ліндсі Грем запропонував виділити 60-70 млрд доларів, тоді як сенатор-демократ Річард Блюменталь, сказав, що, на його думку, цифра має бути ближчою до 100 млрд доларів. Тим не менш, він заявив, що готовий піти на компроміс, якщо республіканці запропонують пакет в 60 млрд доларів.

Нагадаємо, ми повідомляли, що президент США Джо Байден збирається просити схвалення Конгресу щодо найбільшого пакету військової та гуманітарної допомоги Україні у розмірі 100 млрд доларів. Цього має вистачити до початку 2025 року.

Раніше стало відомо, що Конгрес США не вніс нове фінансування допомоги Україні до закону про тимчасовий бюджет.

3 жовтня Палата представників США відправила у відставку спікера Кевіна Маккарті, який вилучив 6 мільярдів доларів на підтримку України із законопроєкту про тимчасове фінансування уряду США, щоб ухвалити документ і уникнути «шатдауну».

Після цього у Білому домі заявили, що відставка Маккарті може мати наслідки для допомоги Україні. Однак Білий дім все одно планує схвалити новий пакет допомоги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: