Байден проситиме Конгрес про 100 млрд доларів допомоги Україні – The Telegraph

Читать на русском
Американський президент Джо Байден збирається просити в Конгресу про найбільший пакет військової та гуманітарної допомоги Україні в розмірі 100 млрд доларів. Його має вистачити приблизно на 2 роки.
Фото: sb.by

Президент США Джо Байден збирається просити схвалення Конгресу щодо найбільшого пакету військової та гуманітарної допомоги Україні у розмірі 100 млрд доларів. Цього має вистачити до початку 2025 року.

Про це пише The Telegraph.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

Зазначається, що демократична адміністрація прагне уникнути нових суперечок із Республіканською партією аж до завершення президентських виборів, які відбудуться у листопаді 2024 року.

«Триваючі суперечки щодо витрат можуть завдати шкоди президенту на виборах наступного року», – говориться у матеріалі.

За словами співрозмовника видання, концепцію «великого одноразового пакету», розмір якого може сягати 100 млрд доларів, підтримує багато членів адміністрації, оскільки такий крок «дозволить не займатися цим питанням до виборів».

За оцінками журналістів, у відповідного законопроєкту є всі шанси отримати схвалення більшості членів Палати представників та сенаторів.

«На даний момент Конгрес вже схвалив чотири пакети допомоги Україні на загальну суму в 113 млрд доларів», – говориться у матеріалі.

редставник адміністрації президента повідомив, що жодні рішення про подібну допомогу не прийматимуться до обрання нового спікера Палати представників Конгресу США.

Нагадаємо, Конгрес США не вніс нове фінансування допомоги Україні до закону про тимчасовий бюджет.

3 жовтня Палата представників США відправила у відставку спікера Кевіна Маккарті, який вилучив 6 мільярдів доларів на підтримку України із законопроєкту про тимчасове фінансування уряду США, щоб ухвалити документ і уникнути «шатдауну».

Після цього у Білому домі заявили, що відставка Маккарті може мати наслідки для допомоги Україні. Однак Білий дім все одно планує схвалити новий пакет допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: