У Білому домі розповіли, як відставка Маккарті вплине на допомогу Україні

Читать на русском
У Білому домі впевнені, що незалежно від результатів голосування за усунення від посади спікера Палати представників США Кевіна Маккарті Конгрес схвалить нову допомогу Україні.
Прессекретар Пентагону Джон КірбіФото: Getty Images

Відставка спікера Палати представників США Кевіна Маккарті може мати певні наслідки для допомоги Україні. Однак Білий дім все одно планує схвалити новий пакет допомоги Україні.

Про це під час пресбрифінгу у вівторок, 3 жовтня заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

«Незалежно від того, що відбувається в Палаті представників, все керівництво нижньої палати підтримує продовження підтримки Україні, і переважна більшість членів палати з боку республіканців підтримує подальшу допомогу Україні», – зауважив представник Білого дому.

Посадовець визнав, що в палаті все ж є невелика кількість республіканців, які виступають проти цієї допомоги. Та вони, за словами Кірбі, не представляють інтересів всієї партії та свого партійного керівництва.

За його словами, навіть невелика перерва в наданні допомоги Україні може погіршити ситуацію.

«Ми за жодних обставин не можемо допустити того, щоб американська підтримка України переривалася. Часу в нас мало», – наголосив Кірбі.

Він також зазначив, що США забезпечували Україну оборонною допомогою з періодичністю приблизно кожні два тижні.

«Передбачається, що так буде й надалі протягом наступних тижнів», – сказав Кірбі, додавши, що Пентагон має у своєму розпорядженні ще «кілька мільярдів доларів».

Також він додав, що якщо Конгрес США найближчим часом не домовиться про спрямування додаткових коштів на підтримку України, виділених коштів може вистачити «приблизно ще на кілька місяців».

Нагадаємо, 3 жовтня Палата представників США відправила у відставку спікера Кевіна Маккарті.

30 вересня Кевін Маккарті вилучив 6 мільярдів доларів на підтримку України із законопроєкту про тимчасове фінансування уряду США, щоб ухвалити документ і уникнути «шатдауну».

Сенат США слідом за Палатою представників схвалив проєкт тимчасового фінансування уряду терміном на 45 днів, який не містить фінансування допомоги Україні.

Також повідомлялося, що 3 жовтня президент США Джо Байден провів телефонну розмову з лідерами та главами МЗС країн-союзників Сполучених Штатів. Головною темою розмови була допомога Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: