«Впевнений в Америці»: Зеленський прокоментував ситуацію з допомогою від США

Читать на русском
У США зараз політичний шторм через вибори, але Володимир Зеленський заявив, що впевнений у їх підтримці.
Фото: AP

Президент України Володимир Зеленський упевнений у підтримці США, незважаючи на «політичний шторм», який відбувається у країні.

Він сказав про це у виступі на саміті Європейської політичної спільноти.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

«Зараз Європа спостерігає за подіями в Америці – за політичним штормом, який набирає обертів. Європа має свій потенціал – самостійний потенціал сили, – свою глобальну роль, і вона має бути максимально потужною в усіх ключових питаннях, важливих для Європи. А щодо політичних штормів… Я впевнений в Америці. Це сильні люди, сильне суспільство, сильні інституції, сильна енергія демократії. Нещодавно я був у Вашингтоні. Спілкувався з президентом Байденом. Спілкувався з конгресменами – обидві партії, обидві палати. Вони абсолютно підтримують захист свободи й розуміють, що росія та інші вороги нашого з вами способу життя хочуть скористатися з наслідків політичних штормів», – заявив Зеленський.

Після прибуття на саміт до Іспанії президент також зазначав, що Штати зараз переживають скрутний період виборів. На запитання, чи стурбована Україна долею подальшої військової допомоги на тлі відсторонення спікера Палати представників, він відповів: «Думаю, вже надто пізно хвилюватися. Нам треба над цим працювати».

Він додав, що під час візиту до США отримав послання про «100% підтримку від президента США Джо Байдена».

Нагадаємо, щоб уникнути шатдауну, США ухвалили тимчасовий бюджет, в якому не передбачено допомоги Україні. Пізніше у відставку було відправлено спікера Палати представників Кевіна Маккарті, що може мати певні наслідки для допомоги Україні.

Україна вважає ситуацію, що склалася, випадковістю і не думає, що підтримка з боку Штатів похитнулася.

Президент США Джо Байден також звертався до республіканців Палати представників та просив стримати слово та забезпечити підтримку України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: