Шукав HIMARS під виглядом рятувальника: затримано ще одного коригувальника рф

Читать на русском
В Одесі затримано чоловіка, який під виглядом рятувальника доповідав росії про наслідки ракетних атак.
фото СБУ

СБУ під час багатоетапної спецоперації в Одесі затримала російського агента, який коригував ворожі повітряні атаки на місто та розвідував локації Сил оборони.

Про це повідомила пресслужба СБУ 9 жовтня.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

За даними слідства, помічником ворога виявився 29-річний житель Одеси, який раніше входив до складу місцевого осередку так званої «ленінської комуністичної спілки молоді».

«У травні 2014 року він брав активну участь у провокаціях масових заворушень в обласному центрі. На початку повномасштабного вторгнення рф чоловік підписався на ворожий Телеграм-канал, який для російської розвідки збирав інформацію про дислокацію українських військ. Після вербування одесит отримав подальші інструкції і розпочав виконання ворожих завдань», – уточнили в СБУ.

Для маскування злочинної діяльності зловмисник вступив до лав місцевого загону рятувальників-волонтерів.

Далі він під виглядом рятувальника прибував на місця прильотів нібито для розбору завалів, а насправді фіксував наслідки ворожих атак і звітував про це військову розвідку росії.

Крім того, російський агент намагався виявити бойові позиції систем HIMARS та систем протиповітряної оборони ЗСУ у прифронтових районах області.

Російському агенту повідомлено про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 ККУ), він під вартою.

Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала у Києві російського агента, який хотів вступити до школи Армії дронів. Також було затримано коригувальникку, яка готувала удари росіян по Одеській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: