Затримано коригувальницю, яка готувала удари росіян по Одеській області

Читать на русском
Інформатором виявилася мешканка Чорноморська, яка на початку вторгнення росії підтримала окупантів.
фото СБУ

Служба безпеки затримала російську коригувальницю, яка готувала ворожі удари по дев'яти об'єктах Одеської області.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Скільки інформаторів рф та коригувальників затримала СБУ за час війниСБУ щомісяця затримує в середньому близько 30 російських інформаторів та коригувальників вогню. Динаміка – на інфографіці.

Російським інформатором виявилася мешканка Чорноморська, яка на початку повномасштабного вторгнення рф підтримала окупантів і писала про це в заборонених в Україні соцмережах.

Служба безпеки викрила фігурантку ще на початковому етапі її розвідувально-вибухової діяльності та поінформувала командування українських військ про можливі загрози повітряних атак росії.

Серед об'єктів, координати яких для ударів передавала жінка росіянам - укріпрайони Сил оборони, фортифікаційні споруди та стратегічно важливі локації залізничного сполучення.

Крім того, коригувальниця намагалася відстежити напрями польотів бойової авіації ЗСУ.

Для отримання даних зловмисниця регулярно їздила на таксі територією регіону та фіксувала місця базування та переміщення українських захисників. Отримані відомості вона надсилала окупантам у вигляді текстових та голосових повідомлень та скріншотів електронних карток.

Коригувальницю співробітники СБУ затримали на спробі передачі нових розвідданих окупантам Російську агентку взято під варту, їй загрожує до 12 років в'язниці.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала коригувальників у Дніпрі, Сумах та Харкові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: