Агент російської ФСБ намагався вступити до школи «Армії дронів»

Читать на русском
Шпигуном виявився 49-річний підприємець із Києва, якого два місяці тому дистанційно завербувала ФСБ.

Співробітники СБУ затримали у Києві агента ФСБ, який хотів вступити до школи «Армії дронів», щоб шпигувати за українськими військовими.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ 2 жовтня.

Скільки інформаторів рф та коригувальників затримала СБУ за час війниСБУ щомісяця затримує в середньому близько 30 російських інформаторів та коригувальників вогню. Динаміка – на інфографіці.

Шпигуном виявився 49-річний підприємець із Києва, якого два місяці тому дистанційно завербував представник ФСБ. У поле зору агресора він потрапив через свої антиукраїнські повідомлення на одному з російських Телеграм-каналів.

Завдання – стежити за ЗСУ – агент рф отримав від свого російського куратора наприкінці літа і намагався вступити на навчання до однієї з київських шкіл «Армії дронів».

«Після зарахування до закладу він мав встановити локації полігонів Сил оборони, де курсантів навчають управляти ударними та розвідувальними безпілотниками. Також він планував виявити місця базування українських спецпідрозділів БПЛА та їхніх дронів», – йдеться у повідомленні.

За наявними даними, окупанти готувалися використати розвідінформацію свого агента для здійснення прицільних повітряних атак на об'єкти ЗСУ та Служби безпеки.

Агент ФСБ обходив вулиці Києва та фіксував місцезнаходження українських захисників на території міста. У разі успішного виконання ворожих завдань росіяни «гарантували» своєму агентові грошову винагороду.

Затриманому повідомлено про підозру у державній зраді, йому загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі був затриманий коригувальник ударів рф по критичній інфраструктурі. Також було знайдено навідників удару росіян про Києву тиждень тому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: