У Дніпрі затримано коригувальника ударів рф по критичній інфраструктурі

Читать на русском
Житель Дніпра збирав дані про переміщення військової техніки, місця базування української системи ППО та розташування залізничних станцій.
Офіс генпрокурора

У Дніпрі правоохоронці затримали та повідомили про підозру у держзраді місцевому жителю, який збирав дані для росіян та коригував ракетні удари по об'єктах критичної інфраструктури.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Скільки інформаторів рф та коригувальників затримала СБУ за час війниСБУ щомісяця затримує в середньому близько 30 російських інформаторів та коригувальників вогню. Динаміка – на інфографіці.

За даними слідства, у червні 2023 року підозрюваного було завербовано російською спецслужбою. За завданням представника ФСБ рф він збирав дані про переміщення військової техніки, місця базування української системи ППО та розташування електро- та залізничних станцій Дніпра.

«Підозрюваний об'їжджав місто та знімав на власний телефон об'єкти інфраструктури. Відеоматеріали та текстові повідомлення він передавав ворогові через Telegram. При цьому чоловік усвідомлював, що одержані розвіддані окупанти використовували для підготовки нових ракетних атак по енергооб'єктах міста», – сказано в повідомленні.

За свої послуги інформатор одержував гроші на банківську картку. Сума винагороди залежала від цінності інформації – від 50 до 100 доларів.

Під час обшуку у підозрюваного вилучили комп'ютерну техніку, мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь рф, а також патрони.

Чоловіка відправили під варту без визначення розміру застави.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала коригувальникку російських ударів по Сумах та Харкову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: