Коригувальнику ударів по харківському ринку «Барабашово» винесли вирок

Читать на русском
Мешканець Харкова зливав у російський телеграм-бот інформацію про переміщення підрозділів ЗСУ.
фото: espreso.tv

Агент російської розвідки, який коригував ракетно-артилерійські удари ворога по місцях масового скупчення людей у Харкові отримав 12 років тюремного ув’язненн. Зазначається, що саме він скоригував удар по ринку «Барабашово».

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Як встановило слідство, засудженим є місцевий житель, який після початку повномасштабного вторгнення рф «зливав» у російський Телеграм-бот інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ.

Зазначається, що він потрапив у поле зору російської воєнної розвідки, яка залучила його до співпраці на користь країни-агресорки.

Чоловік збирав розвіддані про місця розташування Сил оборони на території обласного центру. Найбільше його цікавили локації укріпрайонів та маршрути руху підрозділів українських військ у напрямку східного фронту.

Саме за його «наведенням» у 2022 році російська армія обстріляла ринок «Барабашово» в Харкові.

Співробітники СБУ затримали зловмисника у серпні 2022 року під час проведення контрдиверсійних заходів у місті.

За матеріалами української спецслужби, суд призначив йому 12 років тюремного ув’язнення.

Суд визнав зловмисника винним за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Нагадаємо, що житель Дніпра збирав дані про переміщення військової техніки, місця базування української системи ППО та розташування залізничних станцій.

Також агент російської ФСБ намагався вступити до школи «Армії дронів». Шпигуном виявився 49-річний підприємець із Києва, якого два місяці тому дистанційно завербувала ФСБ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: