США закликали Польщу прокоментувати позицію щодо підтримки України

Читать на русском
США вимагають від Польщі роз'яснень щодо підтримки України після заяви, що Варшава може припинити військову допомогу Києву.
Фото: Marcin Obara

США вимагають від Польщі роз'яснень з приводу її підтримки України у війні проти росії. Цьому передувало припущення польських офіційних осіб, що Варшава може припинити військову допомогу Києву.

Про це пише Bloomberg з посиланням на неназваного представника Пентагону.

Дипломатичний скандал між Україною та Польщею: яку підтримку надавала Варшава під час війниНа тлі дипломатичного скандалу між Польщею та Україною пропонуємо згадати, що саме Варшава зробила для нас після початку повномасштабної війни.

За словами джерела, Польща, як і раніше, готова підтримувати Україну. Проте точна позиція країни поки що незрозуміла.

Журналісти зазначають, що публічна суперечка України та Польщі раптово похитнула єдність, яка визначала відносини країн.

«Конфлікт через експорт українського зерна ризикує підірвати європейську солідарність з Україною в боротьбі з російським вторгненням», – йдеться у матеріалі.

Проте, за словами американського чиновника, розбіжності між союзниками не призвели до руйнування єдності коаліції, що підтримує Україну. Він наголосив, що ці зусилля, ймовірно, розтягнуться на роки.

«Польські дипломати у особистих перемовинах запевнили іноземних колег у тому, що військова підтримка України триватиме і надалі, нехай і в менших масштабах. Втрата ж підтримки з боку Польщі може стати фатальною для боротьби України, оскільки ризикує підірвати єдність НАТО», – цитує видання неназваного європейського дипломата.

Нагадаємо, 19 вересня Володимир Зеленський, коментуючи заборону деяких країн на імпорт українського зерна, заявив, що «деякі в Європі підривають солідарність та влаштовують політичний театр, роблячи із зерна трилер».

20 вересня прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що країна більше не передає зброю для України.

Президент Польщі Анджей Дуда відреагував на заяву прем'єр-міністра і наголосив, що слова були інтерпретовані найгіршим чином та вирвані з контексту.

22 вересня Матеуш Моравецький попередив Володимира Зеленського, щоб той більше не «ображав» поляків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: