Названо лауреата Нобелівської премії з економіки

Читать на русском
Клаудія Голдін отримала премію з економіки пам'яті Альфреда Нобеля за дослідження ролі жінок на ринку праці.
nobelprize.org

Лауреатом премії з економіки пам'яті Альфреда Нобеля стала американка Клаудія Голдін. Нагороду їй вручили за дослідження ролі жінок на ринку праці.

Про це повідомляється на сайті Нобелівського комітету.

Індекс гендерної нерівності в Україні та ЄвропіЧи є в Україні прогрес у досягненні рівноправності між жінками та чоловіками – оцінюємо за допомогою Індексу гендерної нерівності.

Зазначається, що Голдін представила перший всеосяжний звіт про доходи жінок та їхню участь на ринку праці протягом століть.

«Її дослідження розкриває причини змін, а також основні джерела гендерного розриву, що зберігається. Жінки значно не представлені на світовому ринку праці і, коли вони працюють, вони заробляють менше, ніж чоловіки. Клаудія Голдін вивчила архіви та зібрала дані зі США за більш ніж 200 років, що дозволило їй продемонструвати, як і чому гендерні відмінності у доходах та рівні зайнятості змінилися з часом», – заявили у комітеті.

У 2022 році лауреатами премії в цій галузі стали американці Бен Бернанке, Дуглас Даймонд та Філіп Дібвіг «за дослідження банків та фінансових криз».

Нагадаємо, минулого тижня було оголошено лауреатів Нобелівської премії з фізіології та медицини, фізики, хімії та літератури.

6 жовтня у Стокгольмі оголосили лауреата Нобелівської премії миру. Раніше серед фаворитів називали президента України Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: