Військова допомога КНДР полегшить росії продовження війни на виснаження – Bloomberg

Читать на русском
Постачання зброї з Північної Кореї дозволило б росії й надалі вести війну на виснаження проти України, а також дало б промисловості шанс наздогнати попит.
Фото: Bloomberg

Озброєння від Північної Кореї недостатньо сучасне, щоби змінити хід війни в Україні, але могло б дозволити росії й надалі її затягувати.

Про це з посиланням на експертів пише Bloomberg.

Друзі путіна: які країни допомагають росії озброєнням для війни проти УкраїниІран, Білорусь, Північна Корея допомагають росії озброєнням для війни проти України. Також путінський режим намагався купити зброю у Сербії та М'янми та сподівається отримати допомогу від Китаю.

Північна Корея має в своєму розпорядженні один із найбільших запасів артилерії та некерованих ракет, які можуть бути використані в радянському озброєнні, яке росія застосовує для невиборчих атак на Україну.

«Постачання боєприпасів із Північної Кореї навряд чи матиме вирішальне значення у короткостроковій перспективі, але полегшить росії продовження війни на виснаження», – зазначив професор з питань національної безпеки у Військово-морському коледжі США Теренс Реріг.

«Значною частиною стратегії путіна є оцінка того, що росія може протриматися довше, ніж Україна та західна підтримка. Більше боєприпасів дозволить путіну продовжувати цю стратегію», – додав він.

Крім того, постачання боєприпасів із КНДР можуть виграти час для росії, даючи її вітчизняній промисловості шанс наздогнати попит.

«Додавання Північної Кореї до списку постачальників зброї для війни допоможе заповнити прогалини в боєприпасах та інших системах озброєнь, з якими російські виробники зазнають труднощів», – сказав старший науковий співробітник Центру досліджень нерозповсюдження імені Джеймса Мартіна Девід Шмерлер.

У списку «побажань» путіна від Північної Кореї, напевно, будуть 122-мм і 152-мм артилерійські снаряди, а також 122-мм ракети. Країна перебуває під санкціями і не має доступу до технологій, які б дозволили їй масово виробляти якусь високоточну зброю. Країни також має запаси протитанкових ракет і ракет класу «земля-повітря».

За словами експерта із озброєння Йоста Оліманса, Північна Корея також є однією з небагатьох країн, які мають достатні запаси танків радянської доби.

Нагадаємо, Кім Чен Ин планує у вересні зустрітися з російським диктатором володимиром путіним і обговорити постачання озброєння.

У Білому домі попередили, що Північна Корея «заплатить ціну» у міжнародному співтоваристві за постачання будь-якої зброї росії для використання проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: