Ще одна країна ЄС має намір скоротити допомогу біженцям

Читать на русском
Країна планує вдвічі скоротити федеральну допомогу, яку вона виділяє для покриття витрат на прийом та інтеграцію біженців.
фото: dw.com

Федеральний уряд Німеччини наступного року планує удвічі скоротити бюджет на допомогу регіонам для покриття витрат на прийом, підтримку та інтеграцію біженців.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Як змінювалися наміри українських біженців щодо повернення додомуПонад 60 відсотків біженців планують повернутися до України. Як змінювалися їхні наміри – на інфографіці.

«Берлін виділить максимум 1,7 мільярда євро на підтримку витрат на біженців у 2024 році проти 3,75 мільярда євро цього року», - повідомляє агенція.

Представник міністерства фінансів повідомив журналістам, що зустріч федерального уряду та урядів земель 25 вересня з цих питань не дала жодних результатів напередодні запланованих консультацій з канцлером у листопаді.

Згідно з даними джерел Reuters, уряд Німеччини, окрім зменшення витрат на регіони, повністю скасує свій внесок у витрати на утримання українських біженців та їхню інтеграцію.

Як відомо, внаслідок вторгнення росії в Україну понад 1 млн осіб знайшли притулок у Німеччині. Станом на кінець червня 2023 року в Німеччині зареєструвалися 3,26 мільйона біженців - найбільше за останнє десятиліття.

Нагадаємо, наступного року Польща, найімовірніше, скоротить фінансову підтримку мільйона українських біженців, яких вона приймає у своїй країні.

Раніше Єврокомісія запропонувала продовжити тимчасовий захист для українців. Це означає, що українці в ЄС зможуть продовжувати жити, працювати та навчатися у країнах Євросоюзу до 2025 року.

Також на інфографіці «Слово і діло» можна побачити, як змінювалися наміри українських біженців щодо повернення додому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: