Російські спецслужби намагалися завербувати у Латвії українських біженців

Читать на русском
У Латвії спецслужби російської федерації намагалися завербувати українських біженців. Спроби викрила Служба державної безпеки країни.
glavnoe.in.ua

У Латвії спецслужби російської федерації намагалися завербувати українських біженців. Спроби викрила Служба державної безпеки країни.

Про це повідомляє Delfi.

Скільки інформаторів рф та коригувальників затримала СБУ за час війниСБУ щомісяця затримує в середньому близько 30 російських інформаторів та коригувальників вогню. Динаміка – на інфографіці.

Служба державної безпеки Латвії провела аналіз та виявила, що спроби вербування військових біженців здебільшого відбуваються під час процедури перетину кордону на території рф.

«Співробітники ФСБ рф, часто видаючи себе за прикордонників, проводять з українцями тривалі інтерв'ю, які по суті є допитами. Їх розпитують про біографію, контакти в силових структурах України і про те, що відбувається в зонах бойових дій», – зазначають у повідомленні.

Також вдалося встановити, що українським біженцям ставлять запитання про дислокацію, тактику і підтримку Заходом Сил оборони.

Нагадаємо, цього місяця затримали двох росіян, які розповсюджували пропагандистські листівки найманців «Вагнера» у Кракові та Варшаві.

Також писали, що Служба безпеки України затримала російського агента, який допомагав ворогові у підготовці нового ракетного обстрілу столиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: