У Польщі закрили найбільший центр для українських біженців: яка причина

Читать на русском
У центрі розміщувалося до 9 тисяч українських біженців. Останні 300 осіб, які проживали в ньому, були переведені в інші центри.
Ілюстративне фотоGetty Images

Польща закрила свій найбільший центр прийому українських біженців, розташований у Надаржині приблизно за 30 км від Варшави.

Про це повідомляє видання The Financial Times, з посиланням на заяву прес-секретаря Мазовецького краю.

Як у світі змінювалася кількість біженців та внутрішніх переселенцівУ 2022 році у світі налічувалося 35,3 млн біженців та 62,5 млн внутрішніх переселенців. На інфографіці – як змінювалась їхня кількість останні 30 років.

Згідно з його словами, центр передбачався як тимчасовий, а його закриття було обґрунтоване тим, що «кількість біженців, які прибувають у регіон з України, мізерно мала».

За даними видання, у центрі розміщувалося до 9 тисяч українських біженців. Останні 300 осіб, які проживали в ньому, були переведені в інші центри.

Варто зазначити, що частина біженців залишалася проживати в таких центрах на постійній основі, а частина - через деякий час їхала в інші країни Європи.

Нагадаємо, що влада Чехії підготує спеціальну програму з добровільного повернення біженців з України, що передбачає надання допомоги та відшкодування частини витрат у таких випадках.

Раніше ЗМІ повідомляли, що серед поляків істотно зменшилася готовність допомагати біженцям з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: