Обходив санкції РНБО: викрито нові злочини олігарха рф Шелкова

Читать на русском
Шелков оминав накладені на нього персональні санкції РНБО через підконтрольну компанію в Європі.
Фото: facebook.com/seztitaniumvalley

Правоохоронці викрили нові злочини підсанкційного російського олігарха Михайла Шелкова, який причетний до схем прихованого постачання української титанової сировини до рф.

Про це повідомила пресслужба СБУ у середу, 30 серпня.

Яке майно російських бізнесменів конфіскували в Україні через судВАКС конфіскував активи і майно в Україні олігархів Ротенберга, Дерипаски, Євтушенкова та інших. Більше – на інфографіці.

Як повідомляється, Шелков оминав накладені на нього персональні санкції РНБО. Для цього він використав підконтрольну компанію однієї з країн Європи.

«На папері» це іноземне підприємство виступало замовником титанової сировини у ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат» із Дніпропетровської області. Втім, насправді українську продукцію залізницею відправляли в росію», – сказано в повідомленні.

Така схема діяла до повномасштабного вторгнення рф і приносила організаторам оборудки мільйонні надприбутки у вигляді несплати податків та приховування реальних доходів.

Таким чином протягом 2020-2021 років фігуранти завдали державному бюджету збитків на близько 100 млн грн.

Шелкову повідомили про підозру за статтями про ухилення від сплати податків та зборів, а також легалізація майна, одержаного злочинним шляхом (ст.212, ст.209 КК України).

Зазначимо, у червні СБУ повідомила Шелкову про підозру щодо іншого епізоду незаконної діяльності. Тоді спецслужба встановила, що олігарх приховано постачав українську титанову сировину до росії для потреб ВПК.

Нагадаємо, у лютому цього року Україна націоналізувала заводи та агрохолдинг, які належали російським олігархам Михайлу Шелкову та Сергію Чемезову.

У серпні ЗМІ писали про те, що понад 80 російських олігархів сприяють веденню війни в Україні, зокрема й Шелков.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: