США оголосили нові санкції проти причетних до вивезення українських дітей до рф

Читать на русском
Президент США Джо Байден у День Незалежності України оголосив про нові санкції проти причетних до примусового вивезення та депортації українських дітей до рф.
Getty Image

Президент США Джо Байден у День Незалежності України оголосив про нові санкції проти причетних до примусового вивезення та депортації українських дітей до рф.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

У заяві відзначають, що США працюють із країнами в усьому світі, щоб притягнути російські сили до відповідальності за воєнні та інші злочини, які вони вчинили в Україні.

«Це включає насильницьке вивезення тисяч українських дітей до росії. Цих дітей вкрали в батьків і тримали окремо від своїх родин. Це неприпустимо. І сьогодні ми оголошуємо про нові санкції, щоб притягнути до відповідальності винних у цих примусових переміщеннях і депортаціях та вимагати повернення українських дітей до їхніх родин», – заявив Байден.

Він запевнив, що Сполучені Штати продовжуватимуть роботу разом із партнерами в усьому світі, щоб підтримати здатність України захистити себе від агресії рф.

«Я щиро сподіваюся, що наступного року українці зможуть відсвяткувати свій День Незалежності в мирі та безпеці, знаючи, як їхня надзвичайна мужність надихнула світ. Нехай День Незалежності України стане нагадуванням про те, що сили темряви та панування ніколи не загасять полум'я свободи, що живе в серцях вільних людей у всьому світі», - підсумував лідер США.

Нагадаємо, 3 серпня Міністерство фінансів США оголосило про запровадження додаткових санкцій проти юридичних та фізичних осіб, пов'язаних із російською федерацією.

Тоді як 9 серпня США ввели нові санкції проти Білорусі, до списку потрапила найбільша авіакомпанія країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: