Зеленський у зверненні назвав пріоритети у санкційному тиску на росію

Читать на русском
Міжнародне співтовариство має відновити санкційний тиск на російську федерацію. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до нації.
Фото: Офіс президента України

Міжнародна спільнота має відновити санкційний тиск на російську федерацію.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до нації.

Глава держави, коментуючи результати саміту Ялтинської європейської стратегії, озвучив три пріоритети у посиленні санкцій проти країни-окупанта.

«Зараз ми бачимо надто довгу паузу санкцій з боку партнерів. І дуже активні спроби росії обійти санкції... Три пріоритети: подальші санкції проти енергосектору росії, реальні обмеження поставок терористам чіпів і загалом мікроелектроніки та подальше блокування російського фінансового сектора. Цей санкційний наступ світу має відновитись», – сказав Зеленський.

Головне з вечірнього звернення президента:

  • Напередодні Дня спорту зустрівся із спільнотою наших спортсменів. Тих, хто шанує світ для України, заслуговує на оплески на аренах для нашого прапора.

  • Провів сьогодні і важливу підготовчу нараду щодо міжнародного заходу, який плануємо на найближчий час – на цей вересень. Деталі – трохи згодом. Готуємо для воїнів важливий оборонний пакет.

  • І ще одне. Шеврони. Хлопці, наші бригади, які я відвідував нещодавно на Донеччині, у Запорізькій – ваші шеврони вже тут, у кабінеті, на дошках. Пишаюся кожною нашою бригадою, кожним воїном.

Нагадаємо, за даними Bild, генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш направив міністру закордонних справ росії Сергію Лаврову лист із пропозицією послабити санкції проти рф в обмін на поновлення участі в зерновій угоді.

У МЗС вже прокоментували чутки про таємні переговори ООН з рф щодо зернової угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: