Польські експерти підтвердили, що ракета, яка впала в листопаді, була від української ППО – Rzeczpospolita

Читать на русском
Польські експерти дійшли висновку, що в листопаді 2022-го в Пшеводуві все ж таки впала українська ракета ППО.
Фото: поліція Польщі

Польські експерти під час розслідування підтвердили, що ракета, яка впала у Пшеводуві у листопаді минулого року, є українською ракетою ППО.

Про це повідомляє газета Rzeczpospolita.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

«Справді, ми отримали висновок, але через його конфіденційний характер не розголошуємо його зміст. Ми надіслали заявку на юридичну допомогу в Україну та чекаємо на відповідь», – прокоментував прессекретар національної прокуратури Лукаш Лапчинський.

Як пише видання, на території Польщі впала українська ракета С-300 російського виробництва, і прокуратура знає, звідки в Україні її запустили. 15 листопада під час відбиття атаки росії сили української ППО запускали ракети парами (для більшої ефективності): одна ракета вразила ціль, а інша продовжила політ, хоча її механізми мали запустити процес самознищення.

«Ця ракета має дальність від 75 км до 90 км. На той момент російські позиції знаходилися в такому місці, звідки жодна російська ракета не могла досягти Пшеводува, вважають слідчі. Вони також виключили, що її запустили з Білорусі», – пише видання із посиланням на джерела.

Нагадаємо, 15 листопада, коли росія випустила по Україні майже сотню ракет, одна ракета впала на території Люблінського воєводства в Польщі, в результаті загинули двоє людей.

Наступного дня президент Польщі Анджей Дуда заявив, що швидше за все це ракета С-300, яку використовували Сили оборони України. У НАТО погодилися з цією версією, але генсек Єнс Столтенберг наголосив, що провини України в цьому інциденті немає.

Україна сумнівалася у такому висновку. Наших спеціалістів допустили до місця падіння ракети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: