ВАКС відмовився відсторонити заступника міністра агрополітики

Читать на русском
Вищий антикорупційний суд відмовився усунути заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького з посади.
Фото: latifundist.com

Вищий антикорупційний суд відмовився усунути заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького з посади.

Таке рішення 25 вересня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Олег Федоров, повідомляє «Слово і діло».

Як довго перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних справахСкільки перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних злочинах, заарештовані за час війни – на інфографіці.

«Клопотання детектива НАБУ про відсторонення від посади підозрюваного Тараса Висоцького залишити без задоволення», – оголосив суддя.

Рішення підлягає оскарженню.

Нагадаємо, за версією слідства, у березні 2022 року перший заступник Міністра агрополітики реалізував схему із закупівлі продукції у підконтрольної компанії за цінами, що у 2-3 рази перевищують ринкові. Внаслідок реалізації зазначеної схеми державі було завдано збитків у сумі 28,8 млн грн (з ПДВ).

Крім того, у цей же період за участю згаданого топ-чиновника за завищеними цінами закуплено продукти харчування для потреб держави в іншої підконтрольної компанії. Для забезпечення закупівлі продукції до схеми також залучили чинного на той момент заступника міністра економіки. Через дію схеми з березня по серпень 2022 року державі завдано збитків у розмірі 33,7 млн. грн.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру першому заступнику міністра агрополітики Тарасу Висоцькому та ексзаступнику міністра економіки Олександру Грибану. До цього у них проводилися обшуки.

Наприкінці серпня повідомлялося, що ВАКС визначив заставу першому заступнику міністра агрополітики.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: