ВАКС відпустив ще одного підозрюваного у справі Коломойського

Читать на русском
Антикорупційний суд закрив провадження за клопотанням детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваної.

Вищий антикорупційний суд відпустив без запобіжного заходу колишню заступницю керівника департаменту з обслуговування рахунків ЛОРО банків-кореспондентів, нерезидентів головного офісу ПриватБанку Тетяну Якименко. Слідчий суддя закрив провадження за клопотанням.

Про це йдеться в рішенні слідчого судді ВАКС Олега Ткаченка від 19 вересня, яке має в своєму розпорядженні журналіст «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили застосувати до підозрюваної Якименко запобіжний захід у вигляді застави з покладанням низку обов'язків.

«Провадження за клопотанням старшого детектива НАБУ про застосування щодо підозрюваної Якименко Тетяни Михайлівни запобіжного заходу у вигляді застави у кримінальному провадженні №12017040000000531 від 6 березня 2017 року – закрити», – йдеться в рішенні.

Раніше суддя ВАКС Ткаченко так само відмовився обрати будь-який запобіжний захід затриманому ексменеджеру ПриватБанку.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру олігарху Ігорю Коломойському в організації схеми заволодіння 9,2 млрд грн ПриватБанку, до якої долучив ще п'ятьох менеджерів установи. Схема злочину полягала у штучному створенні організованою групою зобов'язання банку виплатити одній з підконтрольних компаній понад 9,2 млрд грн за нібито зворотній викуп власних облігацій за завищеною вартістю, шляхом підробки відповідних документів.

Частина цих коштів, а саме понад 446 млн грн, була легалізована шляхом перерахування під виглядом операцій з купівлі-продажу цінних паперів на особистий рахунок Коломойського через ряд фінансових операцій з підконтрольними компаніями, та в подальшому внесені ним до статутного капіталу банку з метою виконання вимог програми фінансового оздоровлення ПриватБанку. Рештою ж коштів зловмисники розпорядились на власний розсуд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: