ВАКС визначив заставу першому заступнику міністра агрополітики

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився заарештувати одного із заступників керівника Мінагрополітики, якого підозрюють у зловживаннях.
судове засідання з обрання запобіжного заходу Тарасу Висоцькому

Вищий антикорупційний суд застосував до першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького запобіжний захід у вигляді 805 200 грн застави. НАБУ і САП підозрюють його у зловживаннях на 62 млн грн під час закупівлі продуктів харчування в якості гуманітарної допомоги.

Таке рішення 31 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС Олег Федоров, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Тараса Висоцького запобіжний захід у вигляді застави розміром 805 200 грн», – ідеться в рішенні.

На Висоцького також поклали такі обовʼязки: прибувати до детектива, прокурора, суду; повідомляти про зміну місця проживання; утриматися від спілкування зі свідками та іншим підозрюваним; здати закордонний паспорт.

За версією слідства, перший заступника міністра агрополітики Тарас Висоцький причетний до двох епізодів зловживань. У першому, на думку НАБУ і САП, Висоцький сконтактувався із співвласником компанії «Олімп» Анатолієм Власенком. У цієї компанії було придбано 548 тон макаронних виробів із твердих сортів пшениці на 43 млн грн. Як встановило слідство, фірма «Олімп» не є виробником продукції, а закупали її в іншого посередника – польської компанії Cereal Polska Sp. Власником польського підприємства, за словами прокурора САП, є син Анатолія Власенка Олексій.

Прокурор також розповів, що польська фірма купувала макарони по 1000 євро за тонну продукції, а потім вона перепродавала її українській компанії «Олімп» по 1700 євро за тонну. Військово-цивільні адміністрації купували макарони за більшою вартістю. Збитки склали 28,8 млн грн.

Другий епізод зловживань стосувався закупівлі продуктів харчування у іноземного виробника з Туреччини. В Україні ці продукти продавав посередник ТОВ «Вінсанд Лайт». Крім Висоцького, на думку слідства, до зловживань причетний колишній заступник міністра економіки Олександр Грибан. Саме він, як встановили органи, лобіював інтереси ТОВ «Вінсанд Лайт». Ця схема завдала 33,7 млн грн збитків.

Загалом у НАБУ і САП нарахували 62,5 млн грн збитків від цих зловживань.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру першому заступнику міністра агрополітики Тарасу Висоцькому і ексзаступнику міністра економіки Олександру Грибану. До цього у них проводили обшуки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: