ВАКС дозволив заочне розслідування стосовно ексголови апеляційного суду

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про здійснення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на проведення заочного розслідування стосовно колишнього голови Апеляційного суду Черкаської області Володимира Бабенка, якого НАБУ і САП підозрюють у закінченому замаху на розтрату об'єкту нерухомості вартістю понад 15 млн грн.

Таке рішення 18 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заочно заарештував Бабенка, оскільки його оголосили в розшук. Також НАБУ і САП попросили надати дозвіл на заочне слідство у справі.

«Клопотання детектива НАБУ про здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні - задовольнити. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні відносно (Володимира Бабенка – ред.), який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. ст. 15 ч. 5 ст. 191 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові апеляційного суду Черкаської області Володимиру Бабенку. За версією слідства, ексголова апеляційного суду Черкащини намагався відчужити об'єкт нерухомості вартістю понад 15 млн грн на користь одного з місцевих приватних товариств. За рішенням органу місцевого самоврядування, вищевказаний об'єкт нерухомості був переданий суду в оперативне управління для володіння, користування, крім відчуження. Попри це, екскерівник суду намагався відчужити це майно третім особам. Утім злочин так і не було закінчено з причин, які не залежали від його (колишнього голови суду) волі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: