Двом високопосадовцям з Мінагрополітики та Мінекономіки оголосили підозру – подробиці

Читать на русском
Правоохоронці оголосили підозру двом чиновникам у справі про махінації під час закупівлі продуктів в якості гуманітарної допомоги. Про це повідомляє САП.
Фото: Мінекономіки

Правоохоронці оголосили підозру двом чиновникам у справі про махінації під час закупівлі продуктів в якості гуманітарної допомоги.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціальної антикорупційної прокуратури.

За даними «Слово і діло», йдеться про першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького та ексзаступника голови Мінекономіки Олександра Грибана, який на даний момент обіймає посаду радника міністра.

Як довго перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних справахСкільки перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних злочинах, заарештовані за час війни – на інфографіці.

У пресслужбі САП розповіли, що 24 серпня 2023 року правоохоронці викрили зловживання на суму 62,5 млн грн під час закупівлі продуктів харчування для забезпечення потреб держави у період воєнного стану.

За версією слідства, у березні 2022 року перший заступник Міністра агрополітики реалізував схему закупівлі продукції у підконтрольної компанії за цінами, що в 2-3 рази перевищують ринкові. Внаслідок реалізації зазначеної схеми державі було завдано збитків у сумі 28,8 млн грн (з ПДВ).

Крім того, у цей же період за участю згаданого топ-чиновника за завищеними цінами закуплено продукти харчування для потреб держави в іншої підконтрольної компанії. Для забезпечення закупівлі продукції до схеми також залучили чинного на той момент заступника Міністра економіки. Через дію схеми з березня по серпень 2022 року державі завдано збитків у розмірі 33,7 млн. грн.

Дії вищезгаданих осіб кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою чи службовим становищем).

«Вирішується питання щодо обрання підозрюваним заходів. Досудове розслідування триває, встановлюються інші учасники злочину», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у жовтні минулого року НАБУ проводили обшуки у Грибана та Висоцького.

Раніше повідомлялося, що НАБУ вилучило ноутбук та телефон у колишнього заступника міністра економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: