У Повітряних силах пояснили, чому французькі літаки Mirage 2000 не підійдуть Україні

Читать на русском
Французькі штурмовики Mirage 2000 не зможуть закрити всі потреби України в небі, тому їх постачання не можна буде вважати раціональним рішенням. Про це повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.
Фото: Depositphotos

Французькі штурмовики Mirage 2000 не зможуть закрити всі потреби України в небі, тому їх постачання не можна буде вважати раціональним рішенням.

Про це повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу 21 вересня.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, застарілі Mirage 2000 не дозволять досягти переваги в повітрі над російською авіацією.

«Будь-яка допомога для нас важлива. Але не у варіанті з Mirage 2000. Нам потрібне завоювання переваги у повітрі. Нам потрібен багатоцільовий літак, сучасний, здатний забезпечити нам усі завдання. Потрібно, щоб він забезпечив перевагу в повітрі, відігнав російську авіацію від наших кордонів та з окупованої території, завдав ударів по наземних та надводних цілях», – сказав Ігнат.

Речник Командування Повітряних сил додав, що освоєння літаків цього типу лише виснажить українську авіацію.

«Тому не можемо ми собі дозволити брати все, що завгодно. Це нераціонально. І це просто виснажить роботу наших людей. Ми маємо зосередитися на одному, максимум двох типах багатоцільового літака», – наголосив Ігнат.

Нагадаємо, ще у березні з'явилася інформація, що Франція навчає українських пілотів використанню винищувачів Mirage. При цьому у Повітряних силах це тоді спростували.

Раніше Ігнат повідомив, що процес навчання українських пілотів на винищувачах F-16 набрав обертів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: