Франція навчає українських пілотів користуванню винищувачами Mirage – ЗМІ

Читать на русском
Програма навчання стартувала ще півтора місяці тому – пілоти проходять прискорену підготовку на двох французьких авіабазах.
Фото: dassault-aviation.com

Французькі інструктори вже понад півтора місяці навчають українських пілотів користуванню винищувачами Mirage 2000.

Про це 22 березня повідомило видання Le Figaro.

Програма навчання стартувала ще півтора місяці тому – перед візитом президента Володимира Зеленського до Парижа, який відбувся 8 лютого.

Винищувачі для України: чому Захід бариться з передачею ЗСУ бойових літаківПро те, чому Захід не особливо поспішає передавати ЗСУ бойові літаки, а також, які винищувачі Україна могла б отримати – в матеріалі Слово і діло

За даними журналістів, до Франції прибули близько 30 українських пілотів, вони проходять прискорену підготовку на французьких винищувачах-бомбардувальниках авіабазами Мон-де-Марсан і Нансі.

У виданні зазначають, що у разі ухвалення політичного рішення Франція могла б передати Україні десяток таких винищувачів.

Нагадаємо, на початку березня міністра оборони Франції запитали про плани передачі Україні винищувачів Mirage 2000-C, а також про можливі навчання українських пілотів. Лікарню тоді не підтвердив ні передачі літаків, ні підготовку льотного складу.

Раніше повідомлялося, що двоє українських пілотів прибули до США для навчання на штурмовиках. Навички українців будуть оцінювати на тренажерах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: