Навчання на F-16: Залужний повідомив, що частина пілотів вже пройшла «підготовчі заходи»

Читать на русском
Частина українських пілотів, які вирушили до Данії на навчання управлінню винищувачами F-16, вже може розпочинати льотну підготовку. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.
Фото: AP

Частина українських пілотів, які вирушили до Данії на навчання управлінню винищувачами F-16, вже може розпочинати льотну підготовку.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний за підсумками розмови з начальником Штабу оборони Данії Флеммінгом Лентфером.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

Український воєначальник зазначив, що навчання пілотів стало головною темою його спілкування із данським генералом.

«Генерал Лентфер повідомив, що частина наших льотчиків вже успішно пройшла підготовчі заходи і може розпочинати льотну підготовку», – зазначив Залужний.

Крім того, генерали домовилися розпочати роботу над логістикою для забезпечення обслуговування та ремонту винищувачів F-16 безпосередньо в Україні.

Нагадаємо, що навчання українських пілотів відбуватиметься не лише у Данії, а й у Британії, Нідерландах, Румунії, Швеції та США.

Раніше Міністр оборони України розповів, коли Україна зможе отримати перші F-16. А у Повітряних силах назвали кількість винищувачів, яка потрібна Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: