Лідери Вірменії та Азербайджану провели нові переговори у Брюсселі: що відомо

Читать на русском
Зустріч вже завершилася і тривала 2 години і 45 хвилин. Під час перемовин учасникам вдалось обговорити всі сім питань порядку денного.
Фото: president.az

Сьогодні, 15 липня, президент Азербайджану Ільхам Алієв та прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян провели переговори у Брюсселі за посередництва президента Євроради Шарля Мішеля.

Про це йдеться у заяві Мішеля на сайті Євроради.

Топ збройних та політичних конфліктів у 2023 році: що про них відомоТоп-10 збройних та політичних конфліктів у світі, за версією міжнародної кризової групи – як довго тривають та скільки загиблих.

Як відомо, зустріч вже завершилася і тривала 2 години і 45 хвилин.

«Наша зустріч була останньою в серії інтенсивних і продуктивних зустрічей на високому рівні за участю лідерів Вірменії та Азербайджану, віце-прем’єр-міністрів і міністрів закордонних справ з початку травня в Брюсселі, Кишиневі, Вашингтоні, Москві та на двосторонньому кордоні», - повідомив Мішель.

Згідно з його словами, пропри те, що зустріч відбулася в контексті тривожного зростання напруженості на місці, він відзначив важливий імпульс у політичних дискусіях і зусиллях.

До того ж під час перемовин учасникам вдалось обговорити всі сім питань порядку денного.

Водночас, в офісі Пашиняна повідомили, що на зустрічі обговорили питання щодо «поглиблення гуманітарної кризи у Нагірному Карабаху внаслідок незаконного блокування Азербайджаном Лачинського коридору, роботи з демаркації та забезпечення безпеки кордонів між двома країнами, розблокування транспортної та економічної інфраструктури у регіоні, угоду про врегулювання відносин між Вірменією та Азербайджаном, права та безпеку народу Нагірного Карабаху, а також питання полонених і зниклих безвісти».

Нагадаємо, конфлікт у Карабаху загострився 2020 року. Сторони періодично звинувачували одна одну в ескалації конфлікту, остання подібна ситуація виникла у квітні цього року.

У четвер, 25 травня, лідери Вірменії та Азербайджану домовилися про взаємне визнання територіальної цілісності одне одного.

Раніше «Слово і діло» вирішило подивитися, скільки тривали збройні конфлікти, що виникали після 1945 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: