Прем'єр Вірменії назвав залежність Єревана від росії «стратегічною помилкою»

Читать на русском
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян визнав хибність позиції своєї країни у відносинах із росією. За його словами, Єреван не повинен був орієнтуватися на Кремль у питаннях безпеки.
Фото: Getty Images

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян визнав хибність позиції своєї країни у відносинах із росією.

Заяву глави вірменського уряду, присвячену цій темі, цитує італійський портал La Repubblica.

Топ збройних та політичних конфліктів у 2023 році: що про них відомоТоп-10 збройних та політичних конфліктів у світі, за версією міжнародної кризової групи – як довго тривають та скільки загиблих.

За словами Пашиняна, Єреван не повинен був орієнтуватися на росію у питаннях безпеки.

«У сфері безпеки залежність чи прив'язка лише до одного центру сама по собі є стратегічною помилкою», – сказав Пашинян.

Він також зазначив, що росія зараз не може забезпечити постачання військових вантажів до Вірменії, оскільки сама потребує озброєння та снарядів, а російські «миротворчі сили» не виконують свою місію із забезпечення миру в Нагірному Карабаху.

«Архітектура безпеки Вірменії на 99,9% була пов'язана з росією, у тому числі й у питаннях закупівлі озброєння та боєприпасів. Але сьогодні, коли вже сама росія потребує цього, зрозуміло, що навіть якби вона захотіла, то не змогла б забезпечити потреби Вірменії у сфері безпеки», – сказав Пашинян.

Нагадаємо, наприкінці травня лідери Вірменії та Азербайджану домовилися про взаємне визнання територіальної цілісності одне одного.

А 15 липня президент Азербайджану Ільхам Алієв та прем'єр Вірменії Нікол Пашинян провели переговори в Брюсселі за посередництва президента Євроради Шарля Мішеля. Учасникам вдалося обговорити усі сім питань порядку денного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: