В одній із областей знешкодили агентурну мережу рф

Читать на русском
СБУ знешкодила агентурну мережу рф, яка діяла на Миколаївщині. Чотирьох фігурантів затримано.
фото СБУ

У Миколаївській області ліквідовано агентурну мережу, яка збирала і передавала ворогові дані про військові об'єкти, озброєння та військову техніку, розташування ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Скільки інформаторів рф та коригувальників затримала СБУ за час війниСБУ щомісяця затримує в середньому близько 30 російських інформаторів та коригувальників вогню. Динаміка – на інфографіці.

Трьом жителям Миколаєва та мешканцю Очакова повідомили про підозру у державній зраді та несанкціоноване поширення інформації про розташування Збройних Сил України.

Слідчі з'ясували, що проросійськи налаштований житель Миколаєва – колишній військовий льотчик, який наразі є працівником одного з оборонних підприємств, – добровільно надавав допомогу у проведенні підривної діяльності проти України, надаючи ворогові певні відомості.

Для своїх завдань він створив агентурну мережу з однодумців. До неї залучив працівника одного з департаментів Миколаївської міськради, заступника керівника німецько-українського благодійного фонду та свого товариша по службі - військового пенсіонера. Отриману від спільників інформацію він передавав куратору.

Організатор агентурної мережі, маючи доступ до інформації з грифом «секретно», передав представнику держави-агресора дані про техніку, що ремонтується на підприємстві, які запчастини використовуються і звідки надходять, місце розташування ремонтних потужностей, копії контрактів на закупівлю послуг ремонту та обслуговування, технічну документацію на запчастини.

СБУ затримала всіх чотирьох учасників на спробі передачі розвідданих агресору. Під час обшуків у зловмисників вилучено російські документи, заборонена комуністична символіка та незареєстрована зброя.

Трьом затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Четвертому фігуранту інкримінується ч. 2 ст. 114-2 ККУ (несанкціоноване розповсюдження інформації про спрямування, переміщення зброї, озброєння, боєприпасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Наразі всі вони під вартою. Зловмисникам загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, в Дніпрі був затриманий коригувальник ударів рф по критичній інфраструктурі. Також повідомлялося, що СБУ затримала коригувальницю російських ударів по Сумах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: