Затримано агента-снайпера ФСБ, який готував замах на командування Сил оборони

Читать на русском
Затриманим виявився мешканець Запоріжжя, колишній військовий, який володів навичками стрілянини зі снайперської гвинтівки.
фото СБУ

Служба безпеки України затримала агента-снайпера російської ФСБ, який готував замах на командування ЗСУ на Запоріжжі.

Про це повідомила пресслужба СБУ 1 вересня.

Скільки інформаторів рф та коригувальників затримала СБУ за час війниСБУ щомісяця затримує в середньому близько 30 російських інформаторів та коригувальників вогню. Динаміка – на інфографіці.

Російський агент на 9 травня цього року готував замах на командування Сил оборони у Запорізькій області.

Як зазначено, напередодні цього дня СБУ затримала двох організаторів ворожої групи. Згодом було викрито їхнього спільника, який у власній квартирі під ліжком 6-річної доньки ховав зброю та боєприпаси.

«За даними слідства, фігурантом виявився мешканець обласного центру, колишній військовий, який володів навичками стрільби зі снайперської гвинтівки безшумної стрільби «Вінторєз». Цю зброю виробляють на території рф і використовують насамперед підрозділи спецназу країни-агресора. За наявними даними, саме з такої гвинтівки «Фантом» мав здійснити замах на командування бойових підрозділів ЗСУ, які воюють на передовій південного фронту», – повідомили у СБУ.

Наразі українська спецслужба розшукала четвертого учасника агентурної мережі ФСБ із позивним «Фантом». Після серії затримань його поплічників він «заліг на дно» і таким чином намагався уникнути покарання.

Як зазначається, після нейтралізації інших учасників агентурної групи на Фантома згодом знову вийшов представник ФСБ.

«Під час сеансу зв’язку він поставив нове завдання своєму агенту – скоригувати ворожий удар по фронтових позиціях ЗСУ із застосуванням російських вогнеметних систем «Солнцепек». Для збору розвідданих про місця базування українських захисників фігурант намагався «втемну» використовувати своїх знайомих з фронтових районів області», – зазначили у спецслужбі.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого вилучено понад півтисячі набоїв різного калібру, у тому числі набої 308 win для стрільби зі снайперської гвинтівки.

На підставі зібраних доказів фігуранту планується повідомити про підозру щодо двох статей ККУ. Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше було затримано ще одного агента росії, який збирав дані для удару по Києву. Також СБУ затримала агента кремля, який намагався вступити до лав ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: