СБУ затримала коригувальницю російських ударів по Сумах

Читать на русском
Силовики затримали росіянку, яка коригувала ворожі удари ракетами та дронами по Сумах у ніч проти 7 вересня.
фото СБУ

Служба безпеки по «гарячих слідах» затримала росіянку, яка коригувала ворожі удари по Сумах у ніч на 7 вересня.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Робила «селфі» на тлі заводів: у Харкові затримано чергову коригувальницю ударів рфЖінка знімала стратегічні об'єкти Харкова під виглядом селфі та надсилала фото з геолокацією в росію.

За даними слідства, наведенням російської зброї по Сумах займалася громадянка росії, яка має посвідку на проживання в Україні і тривалий час проживає в місті.

«Після початку повномасштабного вторгнення росії жінка почала дистанційно співпрацювати з головним управлінням генштабу зс країни-агресора (відомого як гру). За вказівкою воєнної розвідки рф їхня поплічниця збирала інформацію про міські об’єкти, які вважала місцями можливого перебування українських захисників», - розповіли в СБУ.

Для збору розвідданих російська інформаторка обходила територію Сум нібито у власних справах або випитувала потрібні відомості у своїх знайомих. Отриману інформацію надсилала ворожій спецслужбі через месенджер із координатами.

У жінки провели обшуки, вилучили мобільний телефон.

Їй повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 111 (підбурювання до державної зради в умовах воєнного стану);
  • ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану з метою надання такої інформації представникам держави, що здійснює збройну агресію проти України, якщо воно спричинило тяжкі наслідки).

Зловмисниці загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, окупанти в ніч проти четверга, 7 серпня, ударили «шахедом» по житловому кварталу Сум, обійшлося без жертв. Сьогодні вранці російські війська знову завдали ракетного удару по Сумах. Ракети влучили у приватні будинки у районі Козацького проспекту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: