Робила «селфі» на тлі заводів: у Харкові затримано чергову коригувальницю ударів рф

Читать на русском
Жінка знімала стратегічні об'єкти Харкова під виглядом селфі та надсилала фото з геолокацією в росію.
фото СБУ

Служба безпеки затримала ще одну російську агентку, яка корегувала ворожі удари по Харкову. Жінка знімала стратегічні об'єкти Харкова під виглядом селфі.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Скільки інформаторів рф та коригувальників затримала СБУ за час війниСБУ щомісяця затримує в середньому близько 30 російських інформаторів та коригувальників вогню. Динаміка – на інфографіці.

Зловмисницею виявилася працівниця постраждалого підприємства, яку ФСБ залучила до співпраці під час її поїздки до Москви ще до початку повномасштабного вторгнення росії.

Саме за її координатами влітку 2022 року загарбники завдали ракетного удару по виробничим цехам місцевого заводу енергетичної галузі України.

Щоб скоригувати ворожу атаку рф, фігурантка сфотографувала себе на тлі промислового об'єкту з прив'язкою до місцевості та відправила фото агресору. Після таких селфі вона одразу видаляла знімки з телефону.

Для комунікації з ФСБ рф жінка використовувала популярний месенджер, а для конспірації постійно змінювала мобільні телефони.

Щоб замаскувати підривну діяльність на користь ФСБ, агентка активно публікувала в соцмережах коментарі, де демонстративно критикувала військово-політичне керівництво росії.

Однак їй це не допомогло. Співробітники СБУ затримали коригувальницю під час виконання нового завдання.

Зловмисниці повідомили про підозру, вона під вартою. Їй загрожує до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, у серпні було затримано коригувальницю ворожого вогню по Херсону. Також силовики затримали коригувальника ракетних ударів росіян по Одесі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: