СБУ затримала коригувальницю вогню, яка працювала на депутата Держдуми рф

Читать на русском
СБУ затримала в Херсоні коригувальницю, яка працювала на депутата Держдуми рф. Влітку вона надала дані для обстрілу міста.
фото СБУ

Правоохоронці затримали мешканку Херсона, яка працювала інформатором депутата російської Держдуми рф – одного із «кураторів» окупованої території.

Про це пресслужба СБУ повідомила у четвер, 14 вересня.

Скільки інформаторів рф та коригувальників затримала СБУ за час війниСБУ щомісяця затримує в середньому близько 30 російських інформаторів та коригувальників вогню. Динаміка – на інфографіці.

«Кіберфахівці Служби безпеки затримали в Херсоні інформаторку депутата держдуми рф Ігоря Кастюкевича, якого кремль призначив одним з «кураторів» тимчасово окупованої частини регіону. Зловмисницею виявилась місцева жителька, яка у період захоплення обласного центру підписалась на одну з соцмереж російського депутата», – йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, після звільнення міста зловмисниця дистанційно запропонувала депутату Держдуми рф свою допомогу в коригуванні ворожих ударів по місцевих об'єктах Сил оборони України.

«Для цього вона обходила вулиці й приховано фіксувала локації базування бойових підрозділів українських захисників. Отримані відомості пересилала на інтернет-ресурс Кастюкевича у вигляді текстової інформації з прив’язкою до місцевості. У подальшому ці дані потрапляли до штабу Південного військового округу зс рф для підготовки обстрілів Херсона», – наголошується в повідомленні.

Таким чином, влітку жінка скоригувала ворожий удар по місту із застосуванням РСЗВ. Фігурантку затримали при спробі передачі нових розвідданих депутату росії. Під час обшуку у затриманої вилучено мобільний телефон із доказами.

Їй повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 ККУ(несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Зараз жінка під вартою.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала коригувальницю російських ударів по Сумах. А у Харкові було затримано шпигунку, яка робила «селфі» на тлі заводів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: