Зеленський упевнений, що питання постачання ATACMS знаходиться на «фінішній прямій»

Читать на русском
Володимир Зеленський упевнений, що Україна та США знаходяться на фінішній прямій у питанні постачання ракет великої дальності ATACMS.
AFP/Getty Images

Президент Володимир Зеленський упевнений, що питання отримання Україною від США ракет великої дальності ATACMS знаходиться на «фінішній прямій».

Він сказав про це в інтерв'ю CNN.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

В інтерв'ю глава держави підтвердив бажання отримати ракети великої дальності від США. Він заявив, що для України буде «втрата», якщо зброя не буде надана, і це призведе «до великих жертв на полі бою та в інших місцях».

«Ми на фінішній прямій, я в цьому впевнений», – сказав Зеленський.

Зеленський також підтвердив необхідність збільшення кількості систем протиповітряної оборони, особливо американських комплексів Patriot для захисту цивільних.

Нагадаємо, 21 вересня у Вашингтоні відбудуться переговори Зеленського та президента США Джо Байдена.

ЗМІ вже кілька разів писали, що Байден близький до рішення про передачу Україні ATACMS. Але в Державному департаменті заявили, що на сьогоднішній день немає змін щодо цього питання, переговори ще ведуться.

Зеленський говорив, якщо Байден все ж таки ухвалить рішення про постачання, це може значно допомогти ЗСУ у контрнаступі і можливо навіть переламати хід війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: