Зеленський припустив, що ракети ATACMS зможуть перевернути сторінку у війні з рф

Читать на русском
Президент України знову говоритиме з президентом США про ракети ATACMS і сподівається, що ми отримаємо їх восени.
president.gov.ua

Якщо президент США Джо Байден все ж таки ухвалить рішення про передачу Україні далекобійних ракет ATACAMS, це може значно допомогти ЗСУ у контрнаступі і можливо навіть переламає хід війни.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю CNN.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, Україні для успішного контрнаступу, перш за все, потрібна далекобійна зброя (далебійні системи, боєприпаси). Не менш важливими будуть на фронті і винищувачі F-16. Але саме ракети ATACAMS, на які так чекають українці, можуть перевернути сторінку в цій війні, як один раз це зробили HIMARS.

«Почнемо з ATACMS. Я сподіваюся на нову розмову із президентом США Джо Байденом. Його думка та підтримка важливі для мене. Я думаю, він може перевернути цю сторінку війни (схваливши постачання ракет ATACMS – ред.). Одного разу він уже це зробив із HIMARS. Це було дуже важливо. І щодо ATACMS. Я знову говоритиму з Байденом. Це не перші переговори», – сказав Зеленський.

За словами президента, він сподівається, що Україна отримає ці ракети восени. Оскільки зараз в умовах контрнаступу дуже важливо не робити паузи.

Зеленський також відповів, що контрнаступ йде, хоч і повільно. Адже Україна дуже довго чекала на необхідну західну зброю, а росіяни тим часом мінували території. При цьому президент зазначив, що деяка військова техніка «саме зараз ще в дорозі».

Нагадаємо, західні ЗМІ вже неодноразово писали про те, що США, ймовірно, скоро вперше передадуть Україні ракети ATACMS. За їхніми даними, Байден вже близький до цього рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: