У Байдена обговорюють можливість поставки Україні ракет ATACMS – NYT

Читать на русском
За інформацією видання, американські чиновники попередили, що їхній арсенал ATACMS відносно невеликий, а ракети були призначені для інших військових планів Пентагону.
Фото: root-nation.com

В адміністрації президента США Джо Байдена відбуваються негласні обговорення щодо можливої передачі Україні ракет великої дальності ATACMS.

Про це повідомляє видання The New York Times, з посиланням на джерела серед офіційних посадових осіб.

В арсеналі яких країн є балістичні ракетиВ арсеналі яких країн є балістичні ракети та якої дальності – на інфографіці. Міжконтинентальні балістичні ракети є у арсеналі семи країн.

«Двоє американських і один європейський чиновники розповіли про негласні дебати в адміністрації Байдена щодо того, чи відправляти кілька керованих ракет класу «земля-земля», які зарезервовані для відповіді на інші загрози безпеці», - йдеться у матеріалі ЗМІ.

При цьому, за інформацією видання, американські чиновники попередили, що їхній арсенал ATACMS відносно невеликий, а ракети були призначені для інших військових планів Пентагону, зокрема на Корейському півострові.

Нагадаємо, США поки що не готові ухвалити рішення щодо передачі Україні оперативно-тактичних ракетних комплексів ATACMS з дальністю дії понад 300 кілометрів.

Водночас, американський генерал Бридлав заявив, що Україна потребує ракет ATACMS.

Раніше ми повідомляли, що президент Франції Еммануель Макрон заявив, що його країна збільшить постачання озброєння Україні, зокрема передасть далекобійні ракети.

Згодом стало відомо, що уряд Франції вже поставив Україні перші далекобійні ракети SCALP.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: