Кулеба заявив про прогрес у питанні надання Україні ракет ATACMS та Taurus

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляє про просування у питанні надання Києву далекобійних ракет ATACMS та Taurus.
Міністр закордонних справ України Дмитро КулебаФото: Zuma / ТАСС

У перемовинах щодо отримання Україною американських далекобійних ракет ATACMS та німецьких далекобійних ракет Taurus є просування.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

«Ми цим активно займаємось. Щодня президент проводить переговори або наради, щоб пришвидшувати постачання вже обіцяного, а також отримувати нові зобов’язання партнерів передавати нам озброєння. Є, звісно, деякі суперпріоритетні теми – це насамперед системи протиповітряної оборони. Активно працюємо над отриманням ATACMS від США і Taurus від Німеччини. По обох треках є просування вперед», – сказав він.

Також міністр додав, що остаточні рішення у Вашингтоні та Берліні ще не ухвалені.

Нагадаємо, на початку серпня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що уряд Німеччини найближчим часом може оголосити про рішення поставити Україні далекобійні ракети Taurus.

Але канцлер Олаф Шольц дав зрозуміти, що в планах влади поки що цього немає. Він також пояснив зволікання Німеччини щодо цього питання і відкинув звинувачення у нерішучості.

Також повідомлялося, що 11 вересня Дмитро Кулеба провів переговори із головою МЗС Німеччини Анналеною Бербок. Під час зустрічі сторони обговорили можливі постачання німецьких далекобійних ракет Taurus.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: