У Держдепі США прокоментували можливість поставки Україні ракет ATACMS

Читать на русском
Західні ЗМІ вже неодноразово писали про те, що США, ймовірно, скоро вперше передадуть Україні ракети ATACMS.
root-nation.com

Державний департамент США заявив, що стосовно передачі Україні далекобійних ракет ATACMS ще ведуться перемовини.

Про це йдеться у заяві речника Держдепу США Метью Міллера під час брифінгу.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

Згідно з його словами, станом на сьогодні немає змін щодо цього питання, хоча Сполучені Штати продовжують його розглядати.

«Ми продовжуємо вести ці переговори з нашими українськими колегами, а також всередині уряду США, але наразі в нас немає позиції, про яку ми можемо оголосити», – зазначив Міллер.

Наразі Україна має 155-міліметрову артилерію, здатну нести до 48 боєприпасів. Система ATACMS, що розглядається, випускатиме близько 300 або більше бомб.

Нагадаємо, західні ЗМІ вже неодноразово писали про те, що США, ймовірно, скоро вперше передадуть Україні ракети ATACMS.

Нещодавно видання Financial Times повідомило, що президент Сполучених Штатів Джо Байден наближається до ухвалення рішення про передачу Україні ракет ATACMS дальнього радіуса дії.

А напередодні Зеленський припустив, що ракети ATACMS зможуть перевернути сторінку у війні з рф. За його словами, якщо президент США Джо Байден все ж таки ухвалить рішення про передачу Україні далекобійних ракет ATACAMS, це може значно допомогти ЗСУ у контрнаступі і можливо навіть переламає хід війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: