США, ймовірно, незабаром вперше передадуть Україні ракети ATACMS

Читать на русском
США близькі до відправки в Україну ракет далекого радіусу ATACMS, щоб допомогти з відсіччю російської агресії.
Фото: newsme.online

Адміністрація президента США Джо Байдена, ймовірно, відправить Україні далекобійні ракети ATACMS в рамках допомоги у боротьбі з російським вторгненням на її територію.

Про це повідомили американські чиновники телеканалу ABCNews.

«Вони наближаються»,– заявив журналістам один із чиновників, обізнаний про плани Вашингтона.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

Але посадовець додав, що плани про надання військової допомоги можуть змінюватися до офіційного оголошення.

У матеріалі також наводиться заява іншого чиновника про те, що питання передачі Україні цих ракет вже «на столі». Тож, ймовірно, вони будуть включені до майбутнього пакету допомоги в галузі безпеки. Але перш ніж це станеться, «можуть пройти місяці».

Автори статті зауважують, що раніше адміністрація президента США вже переглядала свої рішення не передавати Україні ті чи інші види озброєнь. За їхніми словами, політичний тиск у Вашингтоні щодо надання Києву військової допомоги посилився.

Варто зазначити, що при дальності дії до 190 миль, залежно від версії, розгортання ATACMS може дозволити Україні досягати цілей майже в чотири рази далі, ніж за допомогою наявних зараз ракет для її високомобільних артилерійських ракетних систем американського виробництва.

Нагадаємо, у липні у Байдена обговорювали можливість постачання Україні далекобійних ракет ATACMS, проте в результаті вирішили поки що не передавати їх Україні.

Раніше ЗМІ назвали причину, чому США не постачають Україні ракети ATACMS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: