Україна потребує ракет ATACMS – генерал Брідлав

Читать на русском
Забезпечення України далекобійними ракетами ATACAMS зміцнить її сухопутні ресурси, розширить можливості для перемоги та компенсує нестачу ресурсів в короткій перспективі, заявив генерал Брідлав.
Колишній Верховний головнокомандувач Об’єднаних сил НАТО в Європі генерал у відставці Філіп Брідлав.Фото: Reuters

Колишній Верховний головнокомандувач Об’єднаних сил НАТО в Європі, генерал у відставці Філіп Брідлав закликав уряд США надати Україні далекобійні ракети, такі як ATACMS.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Я вважаю, що Україна має гарні сухопутні ресурси, але вони не ідеальні. І хотів би підкреслити, що в загальній картині не вистачає точних далекобійних вогневих засобів – я би сказав прямо, ATACMS та подібних до них систем», – зауважив він під час засідання в Вашингтоні Робочої групи «США-Україна».

Він позитивно оцінив внески, зокрема, Великої Британії, яка надає ЗСУ ракети Storm Shadow. Однак, за його словами, потрібні більші обсяги таких можливостей, і це можуть забезпечити ATACAMS.

Брідлав також підкреслив, що ракети ATACMS «могли би компенсувати в короткостроковій перспективі недостатньо забезпечені ресурси українських військово-повітряних сил в плані нанесення ударів по цілях на далекій відстані».

Нагадаємо, у США пояснили, чому не постачають Україні ракети ATACMS.

Також генерал Міллі сказав, що США розглядають альтернативи ракетам ATACMS, які можна було б передати Україні.

У травні міністр оборони Британії Бен Воллес підтвердив відправлення далекобійних ракет Storm Shadows Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: