У Білому домі підтвердили зустріч Зеленського та Байдена: коли вона відбудеться

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський зустрінеться зі своїм американським колегою Джо Байденом під час візиту до США. Переговори лідерів двох держав відбудуться 21 вересня.
Фото: Getty Images

Президент Володимир Зеленський зустрінеться зі своїм американським колегою Джо Байденом під час візиту до США.

Переговори лідерів двох держав анонсував радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван під час брифінгу 15 вересня.

Президентські вибори в США: яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидатиСША обиратимуть нового президента у листопаді 2024-го. Що потенційні кандидати думають про російську агресію, чи збираються продовжувати допомагати Україні – на інфографіці.

За його словами, зустріч має відбутися у четвер, 21 вересня.

«Переговори відбудуться у вкрай важливий час, коли росія відчайдушно шукає допомоги у таких країн, як Північна Корея для своєї жорстокої війни в Україні, а українські війська ведуть контрнаступ», – наголосив Салліван.

Радник Байдена також зазначив, що наступного тижня США оголосять про надання нового пакету військової допомоги Україні.

Нагадаємо, що остання на цей момент зустріч президентів України та США відбулася у липні під час саміту НАТО у Вільнюсі.

Раніше повідомлялося, що Зеленський наступного тижня відвідає Генеральну Асамблею ООН. Там він, швидше за все, проведе переговори з генсеком ООН, а також зустрінеться з прем'єр-міністром Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: