Прем’єр Болгарії назвав «терористами» протестуючих проти імпорту українського зерна

Читать на русском
Прем’єр-міністр Болгарії Ніколай Денков назвав терористами фермерів, які готуються до протестів через відмову країни забороняти імпорт зерна з України.
Колаж: 24 Канал

У Болгарії фермери готують «блокаду» через імпорт українського зерна. Прем’єр-міністр країни Ніколай Денков назвав протестуючих «терористами».

Про це повідомляє Sofia globe.

«В останні два дні вони почали поводитися як терористи. Вони використовують неправдиві аргументи, висувають вимоги зараз, щоб щось відбулося негайно. Я не веду переговори з терористами», - сказав Денков.

У яких країнах ЄС протестували проти українського зерна та тимчасово заборонили його імпортП'ять країн Євросоюзу збираються чи вже заборонили імпорт української агропродукції. Докладніше – на інфографіці.

Він зазначив, що запланована акція протесту «починає набувати політичного характеру - і з проханнями про підтримку партій, і з тим, що деякі люди, які її очолюють і організовують, близькі до певних політичних фігур».

Глава уряду зазначив, що очікує від виробників зерна, що вони сядуть за стіл переговорів і будуть говорити по суті.

Також, за словами Денкова, рішення про зняття заборони - на імпорт з України пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику було правильним.

Як зазначається, протест, запланований на 18 вересня, має на меті порушити рух на трьох прикордонних переходах з Румунією, Сербією, Грецією, а також на початку автомагістралі Хемус у Варні. Планується, що 19 вересня протест переміститься до столиці Болгарії Софії.

Зазначимо, що сьогодні й румунські фермери звернулися до уряду із проханням в односторонньому порядку заборонити імпорт українського зерна.

Нагадаємо, 15 вересня Європейська комісія заявила, що не продовжуватиме обмеження на імпорт української агропродукції.

Після цієї заяви Єврокомісії Польща, Угорщина та Словаччина вирішили продовжити ембарго на ввезення української агропродукції. Натомість Румунія підтримала експорт українського зерна та має намір збільшити обсяги його транзиту через свою територію упродовж наступного місяця.

16 вересня президент України Володимир Зеленський пообіцяв «цивілізовану відповідь» сусідам, які заборонятимуть експорт українського зерна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: