Румунські фермери закликають уряд заборонити імпорт зерна з України

Читать на русском
Румунські фермери просять уряд заборонити імпорт українського зерна та інших продовольчих товарів, незважаючи на те, що Єврокомісія ухвалила рішення про зняття обмежень.
Фото: novyny.live

Румунські фермери звернулися до уряду із проханням в односторонньому порядку заборонити імпорт українського зерна та інших продуктів харчування після того, як Європейська комісія вирішила зняти обмеження.

Про це повідомляє Reuters.

У своїй заяві асоціація фермерів посилається, зокрема, на аналогічну заборону Польщі.

«Якщо така країна, як Польща, яка всебічно підтримує Україну у боротьбі з агресією рф, ухвалила таке одностороннє рішення після закінчення терміну, встановленого на 15 вересня, ми не розуміємо, чому Румунія має утримуватися від аналогічного кроку», – йдеться у зверненні.

При цьому фермери заявляють, що нібито їхнє прохання не впливає на транзит зерна з України.

Нагадаємо, 15 вересня Європейська комісія заявила, що не продовжуватиме обмеження на імпорт української агропродукції.

Після цієї заяви Єврокомісії Польща, Угорщина та Словаччина вирішили продовжити ембарго на ввезення української агропродукції. Натомість Румунія підтримала експорт українського зерна та має намір збільшити обсяги його транзиту через свою територію упродовж наступного місяця.

16 вересня президент України Володимир Зеленський пообіцяв «цивілізовану відповідь» сусідам, які заборонятимуть експорт українського зерна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: