Виробник HIMARS відкрив у Польщі другий за величиною у світі завод

Читать на русском
Американський виробник систем РСЗВ HIMARS відкрив на території Польщі свій другий за величиною виробничий центр у світі.
Фото: inpoland.net

Американський військово-промисловий концерн Lockheed Martin розширив свою присутність у Польщі, відкривши другий за величиною виробничий центр у світі.

Про це сказав віцепрезидент компанії в Європі Джонатан Гойл виданню PAP.

Які іноземні компанії планують виготовляти озброєння в УкраїніЯкі іноземні компанії мають намір налагодити в Україні виробництво озброєння та військової техніки – на інфографіці.

Завод із виробництва американських реактивних систем залпового вогню HIMARS відкрили у місті Мелець (місто в Підкарпатському воєводстві на південному сході Польщі).

«Завод у Мельці є другим за величиною виробничим центром Lockheed Martin у світі. Єдиним більшим за нього заводом залишається наше виробництво в Грінвіллі в США», – розповів Гойл.

Він також зазначив, що війна в Україні виявила необхідність інвестицій у зброю, виробництво якої не було пріоритетним для НАТО протягом останніх 20 років.

«Системи HIMARS довели свою ефективність на українському фронті», – підкреслив Гойл.

Заступник голови Lockheed Martin також підкреслив, що компанія прагне подальшого розвитку своєї діяльності в Польщі і перебуває в переговорах з польським Міністерством оборони щодо можливої співпраці на різних рівнях. Подробиці угод не розкриваються.

Нагадаємо, британська оборонна компанія планує виготовляти в Україні запчастини для артилерії.

Також повідомлялося, що німецький концерн Rheinmetall має намір відкрити в Україні завод із виробництва бронетехніки.

Раніше компанія Rheinmetall організувала у Румунії ремонтну базу для українських танків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: