США планують наростити виробництво боєприпасів, щоб забезпечити Україну – WP

Читать на русском
США планують у рази збільшити виробництво боєприпасів, щоб підтримувати ЗСУ взимку. Про це пише The Washington Post.
Фото: AP Photo / Matt Rourke

Сполучені Штати планують наростити виробництво боєприпасів, щоб забезпечити Збройні сили України взимку достатньою кількістю озброєння.

Про це повідомляє The Washington Post.

Пентагон виділив 44,5 млрд доларів на виробництво озброєнь для України та поповнення американських запасів. Наразі майже 41% від цієї суми (18,2 млрд доларів США) вже були спрямовані на підписання контрактів.

Постачання Україні касетних боєприпасів: як відреагували союзники та ворогиБільшість союзників України не схвалює передачу касетних боєприпасів від США. Недружньо налаштовані країни, зрозуміло, також проти.

За даними джерел видання, адміністрація президента Джо Байдена зосередилася переважно на розширенні виробництва 155-мм артилерійських снарядів. Вони десятиліттями були основою звичайного арсеналу Заходу і виявилися критично важливими для України у контрнаступі, що триває.

Наразі Пентагон вже уклав контракти на майже 2,3 мільярда доларів, щоби збільшити об'єм виробництва з 12 до 20 тисяч одиниць цього калібру на місяць.

Надалі, за планами військових США, він має вирости до 28 тисяч снарядів, а до осені 2025 року загальна кількість вироблених одиниць повинна досягати до одного мільйона на рік.

Темпи нарощування виробництва боєприпасів можуть мати довготривалі наслідки для цивільного населення України після рішення адміністрації Байдена цього літа надати суперечливі касетні боєприпаси, які офіційні особи Білого дому описали як «проміжне» рішення, поки не збільшиться виробництво звичайних артилерійських снарядів.

Нагадаємо, США схвалили відправку Україні винищувачів F-16 із Данії та Нідерландів.

Також повідомлялося, що Україна передала США перший звіт щодо застосування касетних боєприпасів. Видання WSJ писало, що вони надали імпульсу українському контрнаступу.

Раніше стало відомо, що в ЄС починає діяти план розширення виробництва боєприпасів і ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: